Thursday, April 9, 2015

Mia dan abang AniqHi semua.. Y kiri ialah Mia si Kecik yang Kuat dan kanan abang Aniq sesusuan Mia. Mia dan Aniq beza 20 hari je, Mia lahir 23.3.14 (berat 2.3kg) dan abang Aniq 3.3.14 (3.2kg). Sebenarnye Mia menumpang kasih dengan ibu aniq time mama mia pergi kerja. Sian Mia sayang, mama work..... Mama terasa macam zalim terpaksa kerja dan tak jaga Mia.... Kejam kan mama. Maafkan mama sayang.

Mia tak mau pakai botol susu. Dah macam2 cara try, tapi  Mia tetap reject botol susu...

Ni gambar time Mia bam bam... skg mia dah susut... Berat mia untuk setahun sekarang ni cuma 5.1kg.... okay lah tu... tak pe la Mia sayang semoga ada hikmah di setiap kejadiaan.

Alhamdulillah Mia masih bernafas sehingga ke hari ini.

Dulu kata doktor Mia tak boleh survive lama sebab Mia special. Allah lebih tahu apa yang terbaik kat Mia sayang :)

Sekarang abang Aniq dah boleh berjalan.... Mama tumpang gembira tengok abang Aniq dah jalan. Mia pon gelak bila tengok abang Aniq buka step melangkah. Mia sekarang masih meniarap, meniarap tapi masih tak boleh move ke depan atau belakang... Tak pe sayang, mama tak paksa... Nanti sampai masa Mia merangkak dan berjalan la ye... Mama sayang Mia. Mama paham Mia penat, oksigen dalam badan mia pon tak macam orang lain... Oksigen (SPO2) dalam badan Mia 70% je.  Xpe sayang.... Mia kuat ye.... Mama akan jaga Mia semampu yang boleh :)

No comments:

Post a Comment